ЛСОУ вважає дії ДАІ з контролю на дорогах жорсткими, але необхідними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ вважає дії ДАІ з контролю на дорогах жорсткими, але необхідними

146
Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) вважає посилення контролю на дорогах країни з боку Державтоінспекції (ДАІ) адекватним сформованій ситуації, повідомила Ліга.
Мова йде про підсумки перших семи днів місячника боротьби з порушниками правил дорожнього руху.
За даними ДАІ, за період з 10 по 17 січня 2008 року було складено 170 тис. адміністративних протоколів, оштрафовано 31 тис. водіїв, виявлено більше 7,6 тис. випадків керування транспортними засобами в нетверезому стані, більше 4 тис. автолюбителів позбавлено судами прав водія. Крім того, зафіксовано 79 фактів керування в нетверезому стані і 1222 випадки створення аварійної ситуації, що привели до ДТП, серед водіїв, що здійснюють пасажирські перевезення.
"Вжиті ДАІ заходи жорсткі, але адекватні, інакше "війну" на дорогах не зупинити", - прокоментував статистику президент ЛСОУ Олександр Філонюк.
Він підкреслив, що за 2007 рік, за даними ДАІ, відбулося 62 тис. дорожньо-транспортні пригоди, у яких 9481 людина загинула і більше 77 тис. чол. отримали травми. Ці цифри в середньому на 20% перевищують показники 2006 року.
"На жаль, ще не всі автовласники усвідомили необхідність страхування, у першу чергу, своєї цивільно-правової відповідальності, як обов'язкової норми поведінки на дорогах, але ж наявність страховки в певній мірі дисциплінує водіїв", - відзначив О.Філонюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас