У Тимошенко назвали час передачі документів України до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тимошенко назвали час передачі документів України до СОТ

228
Віце-прем'єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря сподівається, що 25 січня Робоча група щодо вступу України до Світової організації торгівлі затвердить звіт України і передасть його на розгляд Генеральній раді даної організації.
Про це він заявив, коментуючи досягнуту 16 січня домовленість між Україною і ЄС щодо експортних мит.
"Головним є те, що українська сторона і сторона ЄС усунули останню перешкоду, яка існує, щоб направити погоджений документ робочій групі, відкрити можливість для затвердження робочого звіту, направлення його на чергове засідання Генеральної ради СОТ, що відбудеться наприкінці першої декади лютого", - сказав віце-прем'єр, відзначивши, що, за попередньою інформацією, засідання робочої групи повинне відбутися 25 січня.
Говорячи про досягнуті результати, Немиря відмітив, що сторонам вдалося чітко визначити перелік товарів, що підпадають під регуляцію. Серед цих товарів - насіння соняшника, металобрухт, шкіри худоби і т.п. Крім того, сторони знайшли розуміння щодо того, які заходи можно вважати еквівалентними експортним митам. Серед цих заходів, зокрема, ліцензування з відповідною платою за ліцензії.
"Це технічні питання, але ми знаємо, наскільки важливими вони можуть бути", - сказав віце-прем'єр з питань європейської інтеграції.
Немиря нагадав, що питання експортних мит не виникло раптово, а має досить довгу історію, починаючи з 2006 року.
Він також висловив подяку делегаціям України і ЄС на чолі з Валерієм П’ятницьким і Пітером Балашем за підготовчу роботу.
16 січня Україна і Європейський Союз на переговорах у Лондоні домовилися про врегулювання питання експортних мит, знявши останню перешкоду на шляху України до СОТ.
Євросоюз є найбільшим торговельним партнером України і найбільшим ринком збуту її продукції. В 2006 році 25% українського експорту на загальну суму 8,7 млрд євро були реалізовані в ЄС, а 42% від обсягів її імпорту на суму 17,8 млрд євро походили з Євросоюзу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас