Баррозу говорить про силу європейської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу говорить про силу європейської економіки

143
На думку Європейської комісії, економіка Європи залишається сильною, незважаючи на ознаки спаду, що насувається.
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, що виступив у середу в Європейському парламенті, заявив, що кредитна криза, спровокована збитками американської іпотеки, обмежить економічне зростання Європейського союзу, але це не означає втрату впевненості. "Економічні прогнози на 2008 і 2009 роки вже менш оптимістичні, і ми повинні ставитися до цього серйозно. Ми знаємо, що причиною є фінансова нестабільність, що йде з іншого берега Атлантичного океану", - заявив він.
Однак він підкреслив: "Ми повинні боротися з негативними настроями. Ми знаємо, що наші економічні принципи розумні і тверді".
Метою виступу Баррозу явно було зміцнення споживчої впевненості. Іспанія, економіка ЄС, що найбільш швидко розвивається, стикнулася із проблемами, тому що економічне зростання, двигуном якого є будівельна галузь, майже зупинилося. Черговою країною, що знизила свій прогноз економічного зростання, у вівторок стала Італія: Центробанк цієї країни пророкує зростання на рівні 1%, а не 1,7%, як він прогнозував раніше. Причиною банк назвав уповільнення глобального економічного зростання та ускладнення умов на ринку кредиту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас