Глава Мінтрансзв’язку обіцяє, що в 2008 р. ціни на залізничні квитки підвищуватись більше не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Мінтрансзв’язку обіцяє, що в 2008 р. ціни на залізничні квитки підвищуватись більше не будуть

Казна та Політика
148
Міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський відстоює позицію, що формування тарифної політики в сфері транспорту та зв'язку повинне відбуватися з урахуванням цін на споживчому ринку та основних макроекономічних показників.
"На цей час ніяких нових рішень про підвищення тарифів на пасажирські перевезення не заплановано", - підкреслив він, коментуючи численні заяви про формування тарифної політики, зокрема, у сфері пасажирських перевезень залізничним транспортом, повідомляє в четвер прес-служба Мінтрансзв’язку.
Міністерство просить звернути увагу, що відповідно до попередніх наказів його колишнього керівництва, на 2007 рік встановлювалося підвищення вартості квитків на пасажирські залізничні перевезення в цілому в розмірі 25%. Так, у січні 2007 року Мінтрансзв’язку за узгодженням з Мінекономіки затвердило наказ, що передбачає поетапну 5%-ву індексацію вартості проїзду через кожні два місяці, починаючи з 1 березня 2007 року (відповідно до подальших змін цього наказу, протягом року загальне підвищення склало 15%).
Згідно з наказом від 29 жовтня 2007 року, з 1 січня 2008 року відбулося підвищення тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом на 8,7%.
Таким чином, на поточний рік ніяких змін у сфері пасажирських залізничних перевезень у межах України не заплановано.
"Надалі Мінтрансзв’язку буде дуже виважено підходити до питання підвищення тарифів на пасажирські перевезення залізничним транспортом", - підкреслив Вінський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас