Євро впав до долара на заявах представника ЄЦБ про ризик уповільнення зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро впав до долара на заявах представника ЄЦБ про ризик уповільнення зростання економіки

Валюта
1470
Євро впав до долара в середу на заявах члена ради Європейського центрального банку Іва Мерша про ризик уповільнення зростання економіки єврозони, повідомляє агентство Bloomberg.
Курс євро до долара опустився на закриття торгів у середу до $1,4652 з $1,4804 у вівторок і до 9:06 у четвер склав $1,4659. До ієни європейська валюта подешевіла 16 січня до 156,29 - мінімального значення з вересня минулого року. До 9:06 у четвер вона торгувалася на рівні 156,78 ієни за 1 євро.
"Безперечно, є ризики зниження економічної активності", - заявив І.Мерш в інтерв'ю 15 січня. Хоча ймовірність посилення інфляції зросла, є фактори, що пом'якшують її, відзначив він, пославшись на сильний євро, рекордні ціни на нафту, уповільнення економічного зростання в США і високу вартість кредитів.
"Коментарі Мерша пролунали як тривожний дзвінок, - говорить менеджер Putnam Investments Пареш Упадхьяя. - Вони підвищують шанси на скорочення ставки ЄЦБ".
Торгівля ф'ючерсами показує, що трейдери почали робити ставки на скорочення базової ставки в єврозоні.
"Якщо економіка сповільниться в середині року, ЄЦБ може знизити ставку", - вважає головний валютний стратег FOREX.com Браян Долан.
Інфляція в єврозоні, що у грудні залишилася на позначці 3,1%, може знизитися в наступному році до 2%, цільового рівня ЄЦБ, якщо ціни на нафту опустяться, а зарплати виростуть помірковано, заявили на цьому тижні члени ради європейського ЦБ Міхаель Болнелло, Лоренцо Біні Смагі та Алекс Вебер.
До 9:06 курс долара до ієни склав 106,96 ієни за $1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас