Забезпечення стабільності та передбачуваності курсу гривні - одне з найбільш важливих завдань Мінфіну та НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забезпечення стабільності та передбачуваності курсу гривні - одне з найбільш важливих завдань Мінфіну та НБУ

Валюта
336
Забезпечення передбачуваності та стабільності курсу національної валюти є однієї з найбільш важливих завдань, яке стоїть перед Національним банком і Міністерством фінансів.
Про це РБК-Україна заявив народний депутат від БЮТ Олександр Шепелєв. "Протягом 2007 р. гривня залишалася стабільною стосовно долара США. Добре це чи ні? - сказав він. - З мого погляду, НБУ вибрав далеко не найгіршу для вітчизняної економіки стратегію поводження в умовах високої волатильності на світових валютних і фінансових ринках. Тим більше, що структура золотовалютних резервів НБУ перетерпіла зміни на користь збільшення частки євро - це свідчить про те, що тенденції, які мали місце на світових валютних ринках, були враховані при формуванні золотовалютних резервів".
На думку Шепелєва, певні передумови для ревальвації гривні дійсно існують, і, якщо буде ухвалено рішення про посилення національної валюти, то розмір зміцнення гривні обов'язково повинен "вписуватися" у рамки коридору, певного Основними напрямками грошово-кредитної політики на 2008 р.
Таким чином, учасники ринку зможуть переконатися в тому, що керівники НБУ та Мінфіну мають намір діяти в рамках затверджених нормативних актів, і вважають передбачуваність курсової політики найважливішої складовою ділового клімату в країні.
"Не варто чекати і різкої лібералізації вітчизняного валютного ринку - його розмір за світовими мірками вкрай невеликий, при цьому до України проявляють інтерес безліч іноземних інвесторів і спекулянтів. Введення системи гнучкого обмінного курсу може призвести до коливань вартості гривні в зайво широкому коридорі, що може мати негативні наслідки для економіки України", - резюмував Шепелєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас