Польща готова підписати з Україною угоду про малий прикордонний рух у лютому 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща готова підписати з Україною угоду про малий прикордонний рух у лютому 2008 р.

134
Посол Польщі Яцек Ключковский заявляє про готовність своєї країни провести в січні 2008 року переговори про узгодження проекту даної угоди з метою її підписання в лютому цього року.
Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, про це він сказав на зустрічі з директором департаменту консульської служби МЗС України Борисом Базилевським.
Базилевский висловив стурбованість ситуацією, що склалася на пунктах пропуску через українсько-польський кордон після приєднання Польщі до Шенгенсткої угоди і відзначив необхідність активізації переговірного процесу і якнайшвидшого підписання двосторонньої угоди про правила місцевого прикордонного руху.
Крім того, дипломати обговорили питання забезпечення умов роботи генерального консульства Польщі у Львові і створення умов для відвідування уболівальниками матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Як повідомлялося, у вівторок кілька сотень українських громадян, що проживають у прикордоннмх з Польщею районах, перекрили пункт пропуску "Краковець", протестуючи проти неможливості оформити довготермінові візи в Польщу у зв'язку з її приєднанням до Шенгенської зони.
Із протестуючими провели зустрічі представники МЗС України, Держприкордонслужби та представники польської сторони. При цьому українці заявляють про намір блокувати дорогу доти, поки угода про малий прикордонний рух з Польщею не буде підписана. Вони вимагають, щоб угода була підписана негайно, а не в лютому, як планується.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас