Глава Мінпаливенерго доручив "Нафтогазу" та "УкрГаз-Енерго" врегулювати ситуацію з постачанням газу генкомпаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Мінпаливенерго доручив "Нафтогазу" та "УкрГаз-Енерго" врегулювати ситуацію з постачанням газу генкомпаніям

Енергетика
109
Міністр палива та енергетики України Юрій Продан під час наради, що відбулася у вівторок, доручив національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" і ЗАТ "УкрГаз-Енерго" урегулювати ситуацію з поставками природного газу енергогенеруючим компаніям, повідомила прес-служба відомства в середу.
Представники генкомпаній під час зустрічі повідомили, що "УкрГаз-Енерго" пропонує їм укласти рамкові чотирирічні угоди на поставку газу, що не визначатимуть обсяги палива і його ціну.
Трейдер також намагається стягувати з енергокомпаній плату за послуги з транспортування природного газу магістральними газопроводами, які надає "Укртрансгаз", дочірня компанія "Нафтогазу України", уточнюється в повідомленні прес-служби міністерства.
Глава Мінпаливенерго у зв'язку зі сформованою ситуацією доручив "Нафтогазу України" та "УкрГаз-Енерго" у дводенний термін провести переговори, а вранці 18 січня доповісти про укладання відповідних угод, що визначають конкретні обсяги поставки природного газу, його ціну та умови транспортування.
"З метою забезпечення безперебійних поставок газу генерації в необхідних обсягах необхідно врегулювати сформовану ситуацію", - заявив міністр.
Таким чином, протягом двох днів генкомпанії ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Донбасенерго", ВАТ "Західенерго" і ВАТ "Центренерго" повинні бути забезпечені ресурсами газу, відзначається в повідомленні Мінпаливенерго.
"УкрГаз-Енерго", спільне підприємство "Нафтогазу України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія), із квітня 2006 року є єдиним імпортером природного газу в Україну, а RosUkrEnergo - єдиним постачальником природного газу в країну.
Трейдер частину придбаного в RosUkrEnergo газу поставляє кінцевим споживачам, переважно промисловим підприємствам, частину реалізує "Нафтогазу України" для подальшого забезпечення газом теплових підприємств і бюджетних установ.
"УкрГаз-Енерго" планувало в 2007 році імпортувати в Україну більше 53 млрд куб. м природного газу. Прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу по Україні на 2008 році передбачає імпорт трейдером цього року 55 млрд куб. м палива.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас