Китай ввів тимчасовий адміністративний контроль за збільшенням ринкових цін на низку споживчих товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай ввів тимчасовий адміністративний контроль за збільшенням ринкових цін на низку споживчих товарів

Казна та Політика
132
Адміністративний контроль над ринковими цінами на деякі товари широкого попиту введений у Китаї з минулого вівторка, повідомили в середу місцеві ЗМІ.
"Держкомітет КНР з розвитку і реформ повідомив, що з 15 січня 2008 року вводяться заходи адміністративного контролю над цінами. Головним чином це стосується зернових продуктів, харчових рослинних олій, м'яса і продуктів з нього, а також молока, яєць і деяких інших", - повідомляють ЗМІ.
У повідомленнях відзначається, що за результатами досліджень Академії суспільних наук КНР "у цей час проблема цін уперше вийшла на перше місце серед проблем, що турбують населення, перегнавши питання працевлаштування та соціального забезпечення".
ЗМІ наводять слова начальника відділу цін держкомітету Цао Чжанціна, що заявив: "Обстановка та аналіз різних факторів усередині країни і за кордоном свідчать, що ситуація з досить великим збільшенням рівня цін буде тривати ще певний час".
Разом з тим, відзначив чиновник, тенденції в розвитку китайської економіки дають підстави вважати, що "існують можливості для запобігання переростанню структурного збільшення цін у помітну інфляцію".
За даними китайської статистики, в 2007 році індекс споживчих цін у Китаї виріс на 6,9%, переважно за рахунок подорожчання продуктів харчування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас