Вибухова хвиля обійшла Юхима Зв"ягільского — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибухова хвиля обійшла Юхима Зв"ягільского

Енергетика
275
Вчора стало відомо зіст акту урядової комісії з розслідування причин вибуху на шахті імені Засядько.
Зокрема, документ містить перелік посадових осіб, винних у катастрофі. Висновки держкомісії поки будуть мати лише адміністративні наслідки, але вся документація незабаром буде передана в правоохоронні органи, які визначать у діях обвинувачуваних наявність або відсутність складу злочинів.
За словами високопоставленого чиновника в Кабміні, що побажав залишитися неназваним, серед 11 винуватців аварії - генеральний директор шахти Ігор Єфремов, технічний директор, заступники директори з виробництва та охорони праці, а також начальники виробничих ділянок, на яких відбувся вибух.
Крім того, розслідування визначило, що одним з винуватців катастрофи є начальник Державної воєнізованої гірничорятувальної служби (ДВГРС) Сергій Смоланов. Повний список винних Міністерство вугільної промисловості має намір оголосити вже сьогодні. За даними Комерсанта, голови ради орендарів шахти Юхима Зв"ягільского серед них немає.
Урядова комісія визначила склад порушень кожного з посадових осіб. Так, відповідно до тексту документа, директор шахти імені Засядько Ігор Єфремов не забезпечив безпечне ведення гірських робіт на шахті. Тим часом, за словами джерела у Кабінеті міністрів, акт держкомісії буде мати лише адміністративні наслідки: "Рада орендарів шахти зможе переглянути договір з вищим керівництвом шахти і розірвати контракти з ним, - заявив співрозмовник. - А от з ДВГРС рішення буде приймати Міністерство вугільної промисловості".
Потім, як повідомив співробітник Кабміну, результати розслідування будуть передані в правоохоронні органи, які "знайдуть або не знайдуть у діях винних склад злочину".
Акт держкомісії все ще залишається не підписаним і в нього можуть бути внесені зміни.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас