Merrill Lynch має шанс повторити японську історію Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Merrill Lynch має шанс повторити японську історію Goldman Sachs

Фондовий ринок
158
Інвестиційний банк Merrill Lynch & Co., від якого чекають масштабних збитків за останній квартал, може одержати близько 1,2 млрд дол. через продаж привілейованих акцій японському банку Mizuho Financial Group Inc., повідомляє 15 січня авторитетне видання Nikkei.
Банк Mizuho веде переговори про покупку частини привілейованих акцій, які має намір продати інвестиційний банк Merrill Lynch, пише видання, посилаючись на обізнані джерела. При цьому акції будуть конвертованими у звичайні.
У цей час Merrill Lynch веде пошук додаткового фінансування після списання збитків на суму 8,4 млрд дол., яких фінансова компанія зазнала на структурованих боргах, забезпечених активами в США. Якщо угода відбудеться, то вона стане першою за останні 20 років великою угодою з придбання активів японськими банками у фінансовому секторі США. При цьому експерти оцінюють дану угоду як частину програми відновлення репутації Merrill Lynch, оскільки участь японських фінансових структур є однієї з ознак упевненості інвесторів у перспективах майбутнього компанії.
Настільки значна активність інвестиційного банку Merrill Lynch може бути пов'язана з тим, що 17 січня компанія відзвітується про результати своєї діяльності за останній фінансовий квартал. Очікується, що загальна сума списаних збитків може скласти майже 15 млрд дол., що вкрай негативно позначиться на котируваннях акцій інвестиційного банку. Тому, забезпечення невеликого позитиву повинне підсолодити пігулку для інвесторів, щоб запобігти обвальному падінню акцій фінансової компанії.
Аналітики очікують, що Merrill може повідомити про збитки в розмірі 3,23 млрд дол., що перевершить збитки, про які банк відзвітувався після завершення III фінансового кварталу. Тоді вони склали 2,24 млрд дол., ставши основою для відставки головного виконавчого директора компанії Стена Оніла.
Одна з останніх великих угод між японськими банками і фінансовим сектором США відбулася в 80-і роки минулого століття. Тоді Sumitomo Bank Ltd., що пізніше трансформувався в Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., заплатив 500 млн дол. за 12,5-відсотковий пакет акцій інвестиційного банку Goldman Sachs Group Inc. в 1986 році. Однак японський банк все-таки продав свою частку в інвестиційному банку Goldman Sachs, що пізніше став лідером серед фінансових компаній Wall Street. Залишається тільки розраховувати, що схожа угода між Mizuho і Merrill Lynch також обіцяє перспективне майбутнє для американської фінансової корпорації.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас