ФДМ призупинив продаж держпакетів акцій на фондових біржах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ призупинив продаж держпакетів акцій на фондових біржах

Фондовий ринок
180
Фонд державного майна України на виконання доручення уряду призупинив продаж державних пакетів акцій на фондових біржах.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" на фондовій біржі ПФТС, відповідний наказ ФДМ №20 від 12 січня підписав заступник глави Фонду Дмитро Парфененко.
Відповідно до нього, пауза в біржових продажах узята для виконання протоколу наради у прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з питань проведення приватизації в 2008 році, що відбулася 9 січня цього року.
Раніше повідомлялося, що новий уряд на чолі з Ю.Тимошенко наприкінці 2007 року до ухвалення окремого рішення заборонив також ФДМ і підконтрольним державі підприємствам приймати рішення про відчуження приналежного їм майна і проведення додаткової емісії акцій, здачі в оренду об'єктів державної власності.
Уряд доручив ФДМ і всім зацікавленим відомствам внести свої пропозиції про вдосконалення процедури відчуження об'єктів держвласності з метою забезпечення її прозорості і відкритості.
Крім того, Кабмін ініціював зміну глави ФДМ, запропонувавши на цю посаду замість Валентини Семенюк, що представляла Соцпартію, яка входила в колишню урядову коаліцію, члена фракції БЮТ, екс-члена Державної комісії цінних паперів і фондового ринку Андрія Портнова. Передбачається, що голосування по його кандидатурі пройде 18 січня.
Фінансування дефіциту держбюджету-2008 за рахунок надходжень від приватизації визначено в розмірі 8,602 млрд грн у порівнянні з 10,59 млрд грн в 2007 році.
Однак у минулому році Фонд держмайна перерахував у держбюджет-2007 лише близько 2,5 млрд грн, тому уряд скористався правом частково замінити це джерело фінансування зовнішніми запозиченнями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас