Китай планує створити систему раннього попередження фінансових ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай планує створити систему раннього попередження фінансових ризиків

Казна та Політика
160
Центральний уряд КНР планує створити систему раннього попередження фінансових ризиків та їх запобігання, заявив глава комітету з контролю за цінними паперами при Держраді КНР Шан Фулінь на всекитайській фінансовій нараді в Пекіні, повідомило Міжнародне радіо Китаю.
"У довгостроковій перспективі розширення масштабів іпотечної кризи (sub-prime lending crisis) (у США - ІФ) може знизити попит за кордоном на товари китайського експорту, що негативно позначиться на економічному розвитку КНР, - попередив Шан Фулінь.
Все це може спричинити погіршення становища китайських компаній-експортерів, а також загрожує стабільності китайського ринку капіталів у цілому, вважає чиновник.
Шан Фулінь підкреслив, що його відомство буде і далі уважно відслідковувати зовнішні ризики, з якими може зіштовхнутися китайська економіка.
Він також запевнив, що комітет з контролю за цінними паперами при Держраді КНР буде заохочувати лістинг на біржах великих і багатьох середніх китайських компаній, сприяти розширенню залучення коштів на внутрішньому ринку капіталів і збільшенню обсягу торгованих акцій китайських компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас