Німці оцінили діловий клімат в Україні як найгірший за три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці оцінили діловий клімат в Україні як найгірший за три роки

Казна та Політика
266
Минулий рік вирізнився найгіршими показниками для ділового клімату в Україні за останні три роки.
Це випливає з результатів соціологічного дослідження, проведеного серед керівників німецьких підприємств Інститутом економічних досліджень і політичних консультацій
Діловий клімат в Україні експерти оцінювали за п'ятьма показниках, а саме: рівнем корупції, станом дотримання прав власності, законодавства, державного втручання і забюрократизованості процедур.
В 2007 році, на думку підприємців, ці компоненти, за винятком останнього, погіршилися. Це - найгірша динаміка за останні три роки. Дев'ять із десяти підприємців вважають, що в Україні не дотримують права власності, і ремствують на часту зміну законодавства.
За словами виконавчого директора Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Оксани Кузяків, опитування підприємців свідчить, що в державну скарбницю в цей час платиться менше половини податків, які повинні були б туди надходити.
"Якщо ще в 2005-му році середній показник сплати податків в Україні становив 78 відсотків, то торік він склав тільки 43 відсотка", - відзначила вона. На думку експерта, низька оцінка ділового клімату свідчить про те, що бізнес очікує реформи з боку влади.
Як повідомлялося, у лютому українські експерти відзначили поліпшення ділового клімату в країні.
У серпні Президент Віктор Ющенко написав лист уряду, який очолював Віктор Янукович, із проханням забезпечити поліпшення інвестиційного та ділового клімату в Україні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас