Завершення злиття Reuters і Thomson очікується у ІІ кварталі 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершення злиття Reuters і Thomson очікується у ІІ кварталі 2008 р.

Фондовий ринок
103
Завершення злиття британського інформаційного агентства Reuters Group Plc і канадського Thomson Corp очікується на початку II кварталу 2008 р., повідомляє Reuters.
За даними компаній, Міністерство юстиції США, відклало винесення свого рішення, що очікувалося 15 січня ц.р. До 10 березня 2008 р. своє рішення повинна винести Європейська комісія. Потім компаніям знадобитися ще від 4 до 6 тижнів, щоб одержати схвалення акціонерів.
Thomson і Reuters провели досить ефективні переговори з Міністерством юстиції США та Єврокомісією. "І ми майже повністю впевнені, що об'єднання одержить схвалення в раніше оголошений термін", - говоритися в спільній заяві компаній.
Нагадаємо, два інформаційні агентства домовилися про злиття в травні 2008 р. Відповідно до умов угоди, канадська Thomson придбає Reuters за 8,7 млрд фунтів стерлінгів (17,23 млрд дол.). Угода одержала підтримку рад директорів Thomson і Reuters.
У результаті злиття буде утворено найбільше у світі інформаційне агентство, що одержить 34-відсоткову частку на ринку фінансової інформації та обжене поточного лідера - Bloomberg LP, що займає на даний момент 33% ринку. Об'єднана група одержить назву Thomson-Reuters, 24% акцій якої буде належати акціонерам Reuters, 53% - акціонерам Thomson, а 23% - іншим акціонерам. Загальний виторг об'єднаної компанії прогнозується на рівні 12 млрд дол./рік, загальне число співробітників - трохи менше 50 тис. чоловік.
Reuters Group - глобальна інформаційна компанія, що надає інформацію в галузі фінансових послуг, корпоративних ринків і засобів масової інформації. Крім фінансової інформації агентство займається наданням текстової, графічної, відео- і фотоінформації провідним світовим медіаорганізаціям і приватним клієнтам. Компанія була заснована в Лондоні в 1851 р.
Зараз у штаті Reuters значиться більше 15 тис. співробітників в 89 країнах. Творчий персонал - журналісти, фотографи, редактори та оператори Reuters - працює в 196 бюро, що обслуговують 130 країн. Акції Reuters включені в розрахунок індексу FTSE100, папери компанії торгуються на Лондонській фондовій біржі (LSE) і американській біржі NASDAQ.
Thomson - канадське інформаційне агентство, що спеціалізується на новинах в сфері бізнесу. Його річний виторг в 2006 р. склав 6,6 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас