"Велтон. Телеком" продано повністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велтон. Телеком" продано повністю

Фондовий ринок
814
Антимонопольний комітет дозволив придбати більше 50% ТОВ "Телекомунікаційна компанія "Велтон. Телеком" (Харків) кіпрської компанії Grasonmer Enterprises Ltd. Справжнім покупцем може стати SCM Ріната Ахметова або "Датагруп".
Як вдалося з'ясувати, на продаж виставляються всі 100% акцій української компанії. Grasonmer, у свою чергу, належить ще одній офшорці - Marsan Finance Ltd. (Віргінські острови, Великобританія). Саму угоду оформлює в інтересах Grasonmer знову ж кіпрська компанія Detalek. Хто в остаточному підсумку є покупцем, дізнатися вчора не вдалося.
Експерти вважають, це швидше за все резиденти, які добре замаскували угоду. У ТК "Велтон. Телеком" коментувати продаж відмовилися, пославшись на зайнятість керівництва.
Відомо, що дохід ТК "Велтон. Телеком" в 2006 р. склав 198,3 млн. грн., чистий прибуток - 11,4 млн. грн. Якщо вираховувати приблизну вартість оператора за доходом, то варто врахувати, що за минулий рік цей показник міг зрости на 20%, і використати, за порадами аналітиків ІК, мультиплікатор при продажі, властивий для нашого регіону в цей час, - 2-2,5. У результаті вийде, що ТК "Велтон. Телеком" може обійтися покупцеві в більш ніж $100 млн.
Нагадаємо, торік "Велтон.Телеком" був розділений його керівництвом на дві компанії - ТОВ "Телекомунікаційна компанія "Велтон. Телеком" і ТОВ "Велтон.Телеком", - які займуться фіксованим і мобільним зв'язком. Зараз завершується угода купівлі мобільного підрозділу ТОВ "Велтон.Телеком" національним CDMA-оператором ITC (TM CDMA-Ukraine). Хто купить ТК "Велтон. Телеком", можна лише припускати. Експерти ринку виділяють декілька українських компаній, яким міг би бути цікавим цей підрозділ. "З погляду структури бізнесу, для SCM додавання Харкова було б логічним розширенням своєї присутності в східному регіоні країни, тому що клієнтська база "Фарлеп" в основному зосереджена в Донецьку та Одесі, а "Оптіма" - у Дніпропетровську і Києві. Покупцем могли б стати і такі російські компанії, як, наприклад, "Комстар", - відзначає аналітик Gf Ukraine Гліб Вишлинський.
Крім того, експерти не виключають, що фіксованим оператором могла зацікавитися "Датагруп", де, до речі, зволіли не коментувати це питання взагалі. В SCM повідомили, що на даний момент не існує ухвалених рішень про придбання яких-небудь регіональних операторів фіксованого зв'язку, у тому числі ТК "Велтон.Телеком".
"При цьому ми на постійній основі дуже уважно аналізуємо можливості, що виникають на ринку, і у випадку прийняття інвестиційних рішень, сповістимо про це додатково", - відзначили в компанії.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас