Прокуратура перевірила "Нафтогаз": Відкрита 9 кримінальних справ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура перевірила "Нафтогаз": Відкрита 9 кримінальних справ

Енергетика
342
За результатами перевірок наприкінці 2007 року органами прокуратури дотримання НАК "Нафтогаз України" законодавства щодо безпечної експлуатації магістральних трубопроводів порушено 9 кримінальних справ.
Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.
Також винесено 22 протести, внесено 73 приписання і подання, 51 посадова особа притягнута до адміністративної та дисциплінарної відповідальності, заявлені 15 позовів на суму понад 1,3 мільйони гривень.
У повідомленні відзначається, що на більшості підприємств компанії установлені порушення техногенної безпеки та охорони праці, вимог природоохоронного законодавства та ін.
У багатьох виробничих управліннях магістральних газопроводів газорозподільні станції не обладнані системами автоматичного захисту від перевищення і зниження тиску на виході, виявлені інші недоліки, які можуть призвести до виникнення аварійних ситуацій.
Так, у Кегичивському управлінні підземного зберігання газу і на заводі "Електродвигун" (УМГ "Харківтрансгаз") установлені факти витоку газу на засувках газопроводу.
На усунення зазначених порушень закону прокурорами внесено понад 20 приписань і подань, порушені десятки адміністративних і дисциплінарних виробництв щодо посадових осіб цієї галузі.
Крім того, мають місце факти порушень закону при використанні земель у межах охоронюваних зон, здійсненні тендерних закупівель, проведенні ремонтних робіт.
Так, прокуратурою Закарпатської області порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем керівниками комунального підприємства Хустської міськради, які протягом декількох років незаконно використовували землі охоронюваної зони газопроводу площею 1,16 га під смітник.
Керівництвом УМГ "Донбастрансгаз" без проведення відповідного тендера, за цінами, які значно перевищують діючі, придбано у луганського підприємства зелених насаджень на суму 5 мільйонів гривень.
Прокуратурою Донецької області за фактом нанесення шкоди державі в розмірі 3,9 мільйони гривень порушені кримінальна справа. Ведеться слідство.
Цією же прокуратурою завершено розслідування справи про факти одержання хабара у великому розмірі щодо заступника директора УМГ "Донбастрансгаз". За результатами судового розгляду винний засуджений до позбавлення волі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас