ЄС надасть кошти на енергозбереження в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надасть кошти на енергозбереження в Україні

Енергетика
117
Значна частина коштів, що буде надана Україні в рамках програми європейського сусідства та партнерства на 2007-2008 роки, буде спрямована на забезпечення енергоефективності та енергозбереження. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова представництва Єврокомісії в Україні Івен Боуг.
Боуг відзначив, що у відносинах ЄС та України енергетика відіграє надзвичайно важливу роль. "Так, наприклад, в 2005 році між Україною і ЄС був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі енергетики, що досить успішно виконується", - відзначив глава представництва Єврокомісії.
Однак, на думку Боуга, у відносинах з Україною з енергетичних питань не вистачає прозорості. "У наших відносинах з Україною в енергетичній галузі ми завжди заявляли про те, що ці відносини були б простішими, якби був забезпечений більш високий рівень прозорості в сфері енергетики", - підкреслив він.
Відповідаючи на запитання, як Євросоюз ставиться до можливості перегляду газових відносин України і Росії, Боуг відзначив, що угоди України з газовими постачальниками стосуються компетенції України.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас