Японські банки збирають гроші за прикладом американських колег — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські банки збирають гроші за прикладом американських колег

Фондовий ринок
288
Японський банк Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. діятиме за прикладом своїх конкурентів Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. і Mizuho Financial Group Inc., продавши частину акцій, щоб забезпечити фінансами свою поточну діяльність, говориться в заяві банку.
Банк Sumitomo Mitsui найняв Daiwa Securities SMBC Co. і Nomura Securities Co., щоб розмістити пакет привілейованих акцій без фіксованого терміну погашення. Однак у прес-релізі не уточнюється сума розміщення, оскільки по ній ще не було ухвалено рішення.
У грудні 2007 року банк Mizuho оголосив про те, що він розмістить привілейовані акції на суму 274,5 млрд. ієн з 3,28% дивідендною прибутковістю. Дане розміщення повинне поліпшити фінансове становище банку, а також допомогти у зворотному викупі частини розміщених на суму 1,1 трлн. ієн привілейованих акцій, конвертованих у звичайні акції, які були розміщені серед вітчизняних корпоративних інвесторів в 2003 році, коли Mizuho мав потребу в терміновому фінансуванні в ситуації різкого збільшення обсягу безповоротних кредитів.
Крім того, у грудні 2007 року найбільший комерційний банк Японії Mitsubishi UFJ також оголосив про те, що він також розмістить привілейовані акції без фіксованого терміну погашення на суму 150 млрд. ієн. При цьому розміщення буде здійснено серед вітчизняних інвесторів. У всіх випадках дані привілейовані акції не будуть конвертуватися у звичайні, включаючи розміщення, що буде здійснено банком Sumitomo Mitsui.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас