ОПЕК: Причина подорожчання нафти в спекуляціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: Причина подорожчання нафти в спекуляціях

Енергетика
160
Нафта дорожчає в п'ятницю на ринках Азії, оскільки новини з Ірану та Нігерії переважили занепокоєння про стан економіки США.
До 7:30 ф'ючерси на американську легку нафту виросли на 14 центів до 92,83 дол. за барель. Ф'ючерси на нафту сорту Brent подорожчали на 35 центів до $91,42 за барель.
Занепокоєння про можливу рецесію в США збільшила заява American Express Co. про кількість невиплат по кредитних картках, що зростає.
Незважаючи на зниження нафти під час трьох попередніх сесій, аналітики вважають, що геополітична напруга в Ірані та Нігерії продовжить підтримувати ціни.
Президент США Джордж Буш у неділю звинуватив Іран у тому, що він загрожує безпеці всього світу, підтримуючи бойовиків, і закликав союзників США в Перській затоці протистояти цій небезпеці.
У п'ятницю в Нігерії бойовики підірвали нафтовий танкер, спричинивши велику пожежу. Це була друга атака повстанців за тиждень.
"На насильство в Нігерії дотепер не звертали уваги, але якщо воно існує, то змусить ціни рости", - сказав Джерард Берг із National Bank of Australia.
Аналітики вважають, що відсутність ясності щодо того, чи буде ОПЕК збільшувати квоти видобутку нафти на зустрічі 1 лютого, також підтримує ціни на високому рівні.
У неділю ОПЕК повідомила, що причиною збільшення цін на нафту стали скоріше спекуляції, ніж скорочення запасів, і що група готова підвищити видобуток, коли ринку це буде потрібно.
В інтерв'ю газеті генеральний секретар ОПЕК Абдулла аль-бадрі також сказав, що уповільнення світової економіки не вплине на попит на нафту в короткостроковий період і приведе до різкого зниження цін.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас