Євро росте до долара на очікуваннях зниження базової ставки в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро росте до долара на очікуваннях зниження базової ставки в США

Валюта
1484
Євро росте до долара в понеділок на очікуваннях, що Федеральна резервна система (ФРС) США вперше за останні три роки опустить базову процентну ставку нижче рівня, на якому перебуває ставка Європейського центрального банку, повідомляє агентство Bloomberg.
До 8:40 курс євро до долара піднявся до $1,4815 з $1,4776 на закриття торгів 11 січня в Нью-Йорку.
Попит на активи в євро збільшився у зв'язку з тим, що перевищення прибутковості німецьких дворічних держоблігацій над аналогічними американськими паперами збільшилося до 1,18 процентного пункту - п'ятирічного максимуму.
Статистика, що виходить у вівторок, може показати, що в США збільшення роздрібних цін припинилося в грудні, у той час як дані із Франції можуть продемонструвати посилення інфляції в грудні на найбільше значення із червня 2004 року.
З початку року євро подорожчав до долара на 1,5%, а за останні 12 місяців - на 14,6%. З 18 вересня ФРС уже три рази знижувала базову ставку.
"Ми очікуємо, що долар залишиться слабким, - говорить дилер Custom House Global Foreign Exchange Тобіас Девіс. - Якщо статистика продажів покаже зниження темпів зростання, то це буде означати, що економіка гальмує швидше, ніж того багато хто очікував".
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку ФРС показує, що трейдери оцінюють імовірність її зниження в січні на 0,5 процентного пункту в 100% проти 66% минулого тижня.
ЄЦБ минулого тижня зберіг ставку на рівні 4% річних. Глава європейського ЦБ Жан-Клод Тріше заявив, що "не потерпить" розкручування інфляції. У той же час глава ФРС Бен Бернанке сказав, що може знадобитися подальше скорочення ставки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас