Northern Rock продасть частину своїх активів J.P. Morgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Northern Rock продасть частину своїх активів J.P. Morgan

Фондовий ринок
127
Один з найбільших іпотечних банків Великобританії Northern Rock оголосив у п'ятницю про згоду продати портфель іпотечних кредитів американському інвестиційному банку JP Morgan (JPM) за ціною 2,25 млрд. фунтів стерлінгів ($4,42 млрд.), повідомляє Wall Street Journal.
Предмет угоди являє собою 2% від загальної суми активів Northern Rock. Його балансова вартість - 2,2 млрд. фунтів стерлінгів станом на 30 червня 2007 року.
Премія покупця складе 2,25% або приблизно 50 млн. фунтів стерлінгів, за даними самого Northern Rock. Чистий процентний дохід по портфелю за рік до 30 червня склав 34 млн. фунтів стерлінгів. Вся виручена від продажу портфеля сума піде на погашення заборгованості Northern Rock Банку Англії, загальний розмір якої становить 26 млрд. фунтів стерлінгів.
Глава Northern Rock Енді Кюйперс заявив: "Це досить невелика угода ... Вона демонструє якість наших активів і дозволила нам продати їх із премією, незважаючи на продовження безладів на фінансових ринках".
Роджер Лоусон, що представляє Асоціацію акціонерів Великобританії (U.K. Shareholders Association), вважає це розумним кроком, що буде схвалений акціонерами. Однак його "трохи" турбує той факт, що банк, можливо, продає кращу частину своїх активів, а на його балансі залишаться лише другорозрядні, що може ускладнити залучення довгострокового фінансування.
Британська влада прагнула знайти покупця на акції Northern Rock після того, як Банк Англії надав йому фінансову допомогу, щоб урятувати від кризи на кредитному ринку.
У листопаді минулого року Northern Rock вибрав консорціум під керівництвом Virgin Group як найкращого покупця, у той час як багато акціонерів підтримали конкуруючу заявку інвестиційного фонду Olivant Advisors. У четвер, міністр фінансів Алістер Дарлінг заявив, що розглядаються всі варіанти, включаючи націоналізацію. При цьому він відзначив, що придбання банку приватними структурами є "украй бажаним".
Консультантом британського уряду в даному питанні виступає американський інвестиційний банк Goldman Sachs (GS). За заявою Дарлінга, рішення буде прийнято в середині лютого, коли в ЄС минає шестимісячний термін, відведений на державну підтримку приватних компаній.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас