Інвестори очікують корекцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори очікують корекцію

Фондовий ринок
839
Індекс ПФТС у четвер за підсумками торгів виріс на 0,8% (9,33 пункту) - до позначки 1161,93 індексних пункту під впливом рішення Європейського центробанку і Банку Англії залишити незмінними базові ставки на рівні 4% річних і 5,5% річних відповідно.
Загальний обсяг торгів у системі склав 124,7 млн. грн. Аналітики вважають, що менеджери більшості західних фондів очікують післяноворічної корекції ринку.
Найбільші обсяги торгів пройшли з акціями Єнакіївського метзаводу (3,67 млн. грн.), "Західенерго" (2,99 млн. грн.) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (2,82 млн. грн.) При цьому лідерами збільшення котирувань серед блакитних фішок стали папери "Райффайзен Банк Аваль" (3,53%) і "Азовсталі" (2,22%).
Як відзначив директор департаменту з міжнародних продажів КК "Сократ" Костянтин Лісничий, істотно виросли в ціні металургійні активи. Так, акції Алчевського меткомбінату подорожчали на 8,24%, Єнакіївського метзаводу - на 3,89%, "Дніпроспецсталі" - на 2,92%, Запорізького заводу феросплавів - на 2,27%.
У той же час лідером падіння серед акцій, що входять в індексний кошик біржі, стали папери Полтавського ГЗК (5%). На думку експертів, це відбувається внаслідок реакції інвесторів на результати розміщення торішньої додемісії акцій підприємства.
Також втратили в ціні акції "Луганськтепловоза" (2,63%) після того, як Верховний суд України відмовив у відкритті провадження з перегляду в касаційному порядку постанови Вищого господарського суду, чим фактично визнав законними та обґрунтованими всі судові рішення про незаконність приватизації пакета акцій "Луганськтепловоза" Брянським машинобудівним заводом.
У другому і третьому ешелонах крім Алчевського меткомбінату та ЄМЗ подорожчали папери Авдєєвського коксохіма (2,4%), Крюківського вагонобудівного заводу (1,92%), Київського ювелірного заводу (1%).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас