Ризик рецесії в США і Японії тисне на ринок нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризик рецесії в США і Японії тисне на ринок нафти

Фондовий ринок
199
Торги на ринку нафти завершилися із черговим зниженням через побоювання, які підсилюються, з приводу рецесії в США і Японії, що може привести до скорочення попиту на "чорне золото".
За підсумками регулярної сесії на Нью-йоркській товарній біржі, NYMEX, у середу лютневий контракт на поставку нафти марки WTI впав на $1,96, або на 2,1%, до $93,71 за барель.
Лютневий контракт на поставку нафти марки Brent подешевів на $2,15, або на 2,3%, до $92,22 за барель. Лютневий контракт на поставку топкового мазуту впав на $0,0561, або на 2,1%, до $2,5573 за галон. Лютневі ф'ючерси на поставку неетильованого бензину подешевіли на $0,0754, або на 3,1%, до $2,3601 за галон.
Аналітики Goldman Sachs заявили про те, що американська економіка ввійде у фазу рецесії в II кварталі 2008 р., ще в минуле середу. При цьому експерти вважають, що такі ж негативні процеси можуть початися й в інших країнах. Зокрема, у своєму новому прогнозі аналітики Goldman Sachs заявили, що ймовірність початку рецесії в Японії, другій найбільшій економіці у світі, досягла 50%. Такі перспективи можуть привести до значного скорочення попиту на нафту, тому що Японія й США разом споживають приблизно третина всієї нафти у світі.
ОПЕК також вважає, що у випадку рецесії в США ціни на нафту різко підуть униз. Новий президент Організації країн експортерів нафти Шакіб Хеліль заявив, що ОПЕК уважно відслідковує ситуацію з можливою рецесією в США, що може виникнути в результаті найжорстокішої іпотечної кризи. "Ми уважно стежимо за еволюцією цієї кризи, що може, якщо він дійде до крайньої межі, негативно вплинути на економіки Європи і усього світу, ставши причиною спаду світової економіки", - заявив він. - Спад у світовій економіці призведе до падіння попиту на нафту, що позначиться на рівні її вартості ".
Природний газ у четвер різко виріс у ціні через скорочення його запасів у Сполучених Штатах. Лютневий контракт на поставку природного газу злетів на $0,176, або на 2,2%, до $8,275 за мільйон британських термічних одиниць.
Товарні запаси природного газу в США на тижні, що завершився 4 січня, впали на 171 млрд. кубічних футів. Про це в четвер повідомило у своєму щотижневому звіті міністерство енергетики США. Згідно з урядовими даними, на даний момент запаси газу становлять 2,750 трлн. кубічних футів, що на 282 млрд. кубічних футів нижче торішнього показника, але на 122 млрд. кубічних футів вище п'ятирічного середнього рівня, що перебуває на рівні 2,628 трлн. кубічних футів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас