Fitch підвищив рейтинг "Нафтогазу України" з В+ до BB- — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищив рейтинг "Нафтогазу України" з В+ до BB-

143
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило пріоритетний незабезпечений рейтинг Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з В+ до рівня BB- і виключило цей рейтинг зі списку Rating Watch "негативний".
Про це сказано в повідомленні рейтингового агентства.
Рейтинг зворотності активів підтверджено на рівні RR4.
Довгострокові рейтинги дефолта емітента компанії в іноземній і національній валюті, які перебувають на рівні B+, залишаються під спостереженням у списку Rating Watch з позначкою "негативний".
Підвищення рейтингу обумовлене тим, що державний бюджет передбачає гарантії щодо існуючої заборгованості "Нафтогазу України" перед нерезидентами.
Підвищено також пріоритетний незабезпечений рейтинг за єврооблігаціями компанії на суму 500 млн. доларів з погашенням в 2009 році з рівня В+ до BB-.
Як повідомляло агентство, на початку січня Верховна Рада дозволила Кабінету Міністрів надати в 2008 році державні гарантії на 12 млрд. гривень за зобов'язаннями Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
У середині жовтня 2007 року рейтингове агентство заявило, що може знизити рейтинг в іноземній і національній валюті В+ і рейтинг зворотності активів RR4 "Нафтогазу України".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас