Тріше знову заявляє про збереження підвищеного інфляційного тиску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше знову заявляє про збереження підвищеного інфляційного тиску

Валюта
132
Інфляційний тиск у єврозоні зберігається, темпи збільшення споживчих цін, імовірно, залишаться в найближчі місяці значно вищими від цільового рівня Європейського центрального банку (ЄЦБ), що становить 2%, заявив глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше на прес-конференції за підсумками засідання, на якому було ухвалене рішення залишити незмінною базову процентну ставку на рівні 4% річних, повідомило агентство Bloomberg.
"Інфляційний тиск залишався підвищеним, тобто наша оцінка ризиків для цінової стабільності повністю підтвердилася, - сказав Ж.-К.Тріше. - Керівництво центробанку як і раніше готове вживати заходів для того, щоб ризики не матеріалізувалися".
"Збільшення зарплат службовців, імовірно, буде більш значним, ніж очікувалося раніше, - відзначив глава ЄЦБ. - Також можна чекати підвищення впливу компаній на рівень вартості продукції, особливо в сферах з низькою конкуренцією. Дуже важливо зберегти цінову стабільність у короткостроковій перспективі, керівництво ЄЦБ відслідковує ситуацію в сфері оплати праці з особливою увагою".
Говорячи про перспективи економічного зростання в єврозоні, Ж.-К.Тріше заявив, що "світова економіка в цілому залишиться гнучкою, і попит на продукцію європейських компаній за кордоном буде підтримувати обсяги експорту". За його словами, "невизначеність, пов'язана з перспективами економічного зростання, залишається високою, однак ризики його ослаблення зменшуються".
Рішення по ставці було прийнято керівництвом ЄЦБ "на основі регулярного аналізу економічної ситуації в регіоні", відзначив керівник центробанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас