Японський острів "без бензину" накрився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський острів "без бензину" накрився

Енергетика
225
Уряд Японії планував перетворити один з островів у зону, вільну від традиційного бензину, але втрутилися нафтові компанії.
План японського уряду полягав у тому, щоб напередодні саміту "Великої Вісімки", що пройде в липні на Хоккайдо на околицях озера Тоя, продемонструвати світові своє прагнення до освоєння альтернативних видів палива в боротьбі із глобальним потеплінням.
Передбачалося, що невеликий острів Міякодзіма стане прообразом "Японії майбутнього", де буде продаватися бензин із вмістом етанолу. На острові Міякодзіма всього 19 АЗС, але наявні у володінні в тамтешніх жителів 35 тис. автомобілів споживають на рік 25 тис. тонн бензину щорічно. У той же час на острові є велике виробництво цукру, а сировина для його виготовлення відмінно підходить для одержання етанолу.
Однак, найбільші японські нафтові компанії, включаючи "Nippon Oil Corp.", не виказали бажання брати участь у проекті уряду, тому що це здалося їм економічно недоцільним на даний момент. Крім того, промисловці не згодні із чиновниками щодо складу палива і частки вмісту в ньому етанолу.
Проте, Японія поки не відмовляється від планів до 2010 року збільшити частку споживання етанолу, що дорівнює 500 тис. тонн сирої нафти.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас