Кабмін ліквідує монополію ЖЕКів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ліквідує монополію ЖЕКів

210
Кабмін ліквідує монополію ЖЕКів Уряд має намір ліквідувати монополію житлово-експлуатаційних контор (ЖЕКів) і сприяти залученню приватного сектора до надання комунальних послуг.
Про це говориться в доопрацьованому проекті Програми діяльності Кабінету Міністрів України Український прорив: для людей, а не політиків.
Відповідно до документа, уряд і коаліція зобов'язуються стимулювати створення житлових кондомінімумів, здійснити інвентаризацію та енергоаудит всіх основних фондів ЖКГ, визначити залишкову балансову вартість, обсяги фінансування, необхідні для відновлення і переоснащення, забезпечити встановлення всіх приладів обліку і їхнього сервісного обслуговування.
При цьому уряд має намір розробити план заходів щодо відновлення основних фондів житла, здійснити моніторинг аварійних об'єктів житла і комунального господарства, розробити програму ремонтних робіт і забезпечити фонд відселення.
Крім того, Кабмін планує реформувати систему роботи Державної іпотечної установи та забезпечити довгострокове кредитування придбання житла з вартістю кредитів на європейському рівні, а також прийняти і впроваджувати національну програму заміни застарілого житлового фонду сучасним на основі залучення інвестиційних ресурсів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас