Депутати хочуть притягти до карної відповідальності Потебенька й Тигипка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати хочуть притягти до карної відповідальності Потебенька й Тигипка

28
Верховна Рада направила запит до Генеральної прокуратури, в якому вимагається притягти до карної відповідальності екс-генерального прокурора, народного депутата Михайла Потебенька та лідера партії «Трудова Україна» депутата Сергія Тигипка, передають Українські Новини. Запит ініційовано депутатом із блоку Юлії Тимошенко Григорієм Омельченком.
Омельченко повідомляє, що Потебенько, який очолював Генпрокуратру, покривав незаконну діяльність народного депутата Олександра Волкова та його партнерів. Омельченко також стверджує, що Волков перерахував близько $100 тис. на рахунки Генпрокуратури, щоб вона не порушила проти нього кримінальної справи.
Також Омельченко прохає розслідувати факти відмивання грошей Сергієм Тигипком, який очолював у 1992–1997 роках Приватбанк, що належить до найбільших банків України. За його словами, Тигипко та його дружина створили цілу мережу комерційних фірм і страхових компаній, в які вклали великі суми готівки. У зв'язку із цим Омельченко прохає Генпрокуратуру перевірити законність відкриття Тигипком за рубежем валютних рахунків та сплату ним податків. Він також прохає перевірити усі створені родиною Тигипків фінансові й господарчі структури.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас