Експерти радять вкладникам Ощадбанку поки не отримувати гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти радять вкладникам Ощадбанку поки не отримувати гроші

15798
Не забирати свої гроші зараз рекомендують вкладникам Ощадбанку СРСР керівники українських організацій обікрадених вкладників. Вони заявляють, що сума коштів, які належать вкладникам, набагато більша від тої, що їм пропонує влада, і вважають помилкою схему повернення заощаджень, запропоновану прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це заявили журналістам на прес-конференції голова Кіровоградської обласної спілки обкрадених вкладників Олександр Гончаренко, член Всеукраїнської громадської організації "Комітет із захисту прав військовослужбовців, співробітників МВС і СБУ "За справедливість" Володимир Шуба і голова Рівненської обласної регіональної спілки обкрадених вкладників Костянтин Ільчук.
Керівники організацій обікрадених вкладників звернули увагу на те, що запропонована сьогодні індексація внесків не відповідає дійсності, і називали варіанти індексації від 1 до 9 до 1 до 11. Також Гончаренко підкреслив, що більшість коштів українських вкладників були вкладені у великі промислові об'єкти на території України, а також частково стали базою для розвитку банківської системи в країні. Шуба при цьому звернув увагу на те, що кошти вкладалися під відсотки, які в цей час при їхньому поверненні не враховуються.
У свою чергу, Ільчук закликав вкладників у жодному разі не здавати свої ощадні книжки, навіть якщо їхні внески погашаються зараз, оскільки без цього документа відновити реальну суму внеску вже не вдасться.
Гончаренко повідомив, що організація вкладників готує звернення до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з вимогою відкласти виплату внесків до прийняття законопроекту про повернення заощаджень. Гончаренко при цьому відзначив, що законопроект про повернення заощаджень був підготовлений, пройшов експертизу і повинен був надійти в парламент у квітні, однак через розпуск Верховної Ради був відкладений.
У свою чергу Шуба уточнив: "Ми за те, щоб реєстрація вкладників тривала, але ніяких операцій по книжці (ощадній - ред.) не робити місяць-півтора, тому що за цей місяць-півтора в країні багато чого зміниться: прокинуться ті, хто думав, що нова влада - люди з Марса приїхали, вони не розуміють, що... ця наївність пропаде за місяць-півтора".
Шуба також запевнив, що керівники організацій вкладників проведуть роз'яснювальну роботу у всіх регіонах України для того, щоб громадяни країни не дозволили обдурити себе в черговий раз.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас