На Хрещатику побудують 160-метровий хмарочос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Хрещатику побудують 160-метровий хмарочос

Нерухомість
337
На Хрещатику з'явиться 160-метровий будинок. Містобудівна рада Києва затвердила передпроектні пропозиції щодо будівництва 160-метрового будинку на Європейській площі.
Будинок на Хрещатику буде вищим від Лаврської дзвіниці і готелю Україна.
Два будинки на Хрещатику, 5 (а і б) знесла компанія Грааль, якій Київрада продала 20 соток у самому центрі за 8,7 млн грн. У Граалі, нібито належному братові екс-віце-прем'єра Дмитра Табачника, відразу ж заявили, що мають намір звести п'ятизірковий офісно-готельний комплекс.
У свою чергу Київрада вимагає не будувати будинок, вищий від Лаврської дзвіниці і готелю Україна. Незважаючи на ці зауваження, будинок буде 40-поверховим і висота його складе 160 метрів.
Під Європейською площею, як розповів один з авторів проекту Андрій Пашенько, побудують дворівневий торговий центр і паркінг на 2 тисячі автомобілів.
У будинку облаштують готельні номери рівня 5 зірок і приміщення під офіси класу А. Надалі, можливо, інвестор викупить будинок готелю Дніпро.
Майже всі архітектори, що були присутніми на міськраді, до проекту поставилися спокійно. Ніхто не згадав про існування заборон на висотне будівництво в центрі. "Це перехідна, знакова подія для всіх будівельників висоток. Пройдено новий етап", заявив архітектор Янош Віг.
Висотку планують здати вже в 2010 році, а підземні торговельні ряди і паркінг з'являться трохи пізніше - до 2012-го.
Нагадаємо, у Києві біля Головного палацу врочистих подій на проспекті Перемоги побудують рекордно високу п’ятдесятитрьохповерхову будівлю, що буде складатися із двох веж.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко своїм указом від 20 серпня 2007 року скасував заборону на висотне будівництво в центрі Києва.
У квітні 2007 року Київська міська рада заборонила будувати в центральному районі столиці будівлі вищі 23 поверхів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас