НБУ відзначає збереження підвищеного попиту на готівкову інвалюту в грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає збереження підвищеного попиту на готівкову інвалюту в грудні

Валюта
148
Національний банк відзначає збереження підвищеного попиту на іноземну готівкову валюту в грудні 2007.
Про це говориться в повідомленні Нацбанку.
"На готівковому сегменті попит на іноземну валюту, як і у попередні місяці, перевищив пропозицію", - говориться в повідомлення.
На думку НБУ, така тенденція в грудні була пов'язана з витратами населення на закордонні поїздки в період новорічних свят, а також з певним погіршенням інфляційних очікувань.
Негативне сальдо між обсягом продажу та обсягом купівлі інвалюти в грудні перевищило 1 млрд. доларів (в еквіваленті).
При цьому банки купили в грудні в населення інвалюти на суму, еквівалентну 2,995 млрд. доларів, продали - на суму, еквівалентну 3,998 млрд. доларів.
Щодо ситуації на міжбанківському валютному ринку НБУ відзначає збільшення як пропозиції інвалюти (на 14% у порівнянні з листопадом), так і попиту (на 23%).
У результаті більш активного зростання попиту сальдо інтервенцій НБУ на міжбанку в грудні було негативним і склало -176,4 млн. доларів (в еквіваленті).
Негативне сальдо інтервенцій на міжбанку поряд зі здійсненням планових платежів з погашення зовнішнього державного боргу привело до скорочення обсягу золотовалютних резервів з 32,77 млрд. доларів (на 30 листопада) до 32,46 млрд. доларів (на 31 грудня).
Як повідомляло агентство, у жовтні-листопаді 2007 на готівковому ринку також зберігалася тенденція підвищеного попиту на іноземну валюту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас