Відомче житло підприємств-банкрутів перейде у власність Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомче житло підприємств-банкрутів перейде у власність Києва

Нерухомість
148
Київський міський голова Леонід Черновецький доручив забезпечити передачу житлових будинків, що перебувають на балансі підприємств-банкрутів, у комунальну власність міста і районів, а інженерні мережі, відповідно, у комунальну власність міста та в управління АЕК "Київенерго" і ВАТ "Київводоканал".
Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, відтепер будівлі, які раніше перебували в управлінні підприємств, які збанкрутували і не в змозі належним чином їх обслуговувати, будуть обслуговуватися комунальними структурами столиці. Фінансування ремонту таких будівель і відповідних мереж передбачено Програмою соціально-економічного і культурного розвитку Києва та у міському бюджеті на 2008 рік.
Нагадаємо, раніше Л.Черновецький доручив главам всіх районів столиці до 1 грудня прийняти в комунальну власність все відомче житло міста. За його словами, якщо балансоутримуючі підприємства відмовляються передати житловий будинок району, і при цьому не утримують його належним чином (не платять вчасно за газ, воду та енергоносії), то на такі підприємства міська влада буде подавати позови в суд.
За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, в 2007 році на баланс столична громада передала майже вдвічі більше житла, ніж за весь 2005 рік. Також передано 137,3 км тепломереж, 77,4 км водопровідних і 67,3 км каналізаційних мереж.
Станом на 1 жовтня 2007 року передачі підлягають ще 608 житлових будинків, відповідно до переліків наданих районними райадміністраціями.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас