У 2008 році світові загрожує системна фінансова криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2008 році світові загрожує системна фінансова криза

972
Рівень економічних і політичних ризиків, з якими зіштовхнеться світ у 2008 році, виявиться найвищим за останні десять років. Про це говориться в доповіді Global Risks-2008 Світового економічного форуму, що була підготовлена СЕФ разом з Citigroup, Marsh & McLennan Companies, Swiss Re, Wharton School Risk Center і Zurich Financial Services. Інформацію про це в четвер публікує видання "Ведомости".
Обговорення основних тем доповіді пройде на щорічній зустрічі СЕФ у Давосі, що відбудеться 23-27 січня. Оцінка ризиків проводиться за результатами опитування 100 провідних світових бізнесменів, політиків і вчених. Імовірність і можливі наслідки ризиків оцінюються за 5-бальною шкалою. При цьому всі ризики підрозділяються на кілька груп: економічні, геополітичні, природні, соціальні, технологічні. "Найважливіші ризики, з якими світ зіштовхується зараз, відзначається в доповіді, - це системна фінансова криза, подорожчання продовольства, уразливість глобальних каналів постачання і подорожчання енергоносіїв", - говориться в повідомленні.
У доповіді ймовірність обвалу цін на нерухомість та інші активи в США, Великобританії і Європі, наслідком якого стане падіння споживання і рецесія, одержала оцінку 4,5 бали. При цьому збитки від подібного розвитку подій оцінюються в 5 балів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас