В Україні підвищений попит на інвалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні підвищений попит на інвалюту

Валюта
1225
Національний банк вказує на збереження підвищеного попиту на іноземну готівкову валюту в грудні 2007. Про це сказано в повідомленні Нацбанку.
"На готівковому сегменті попит на іноземну валюту, як і в попередні місяці, перевищив пропозицію", - сказано в повідомленні.
На думку НБУ, така тенденція в грудні була пов'язана з витратами населення на закордонні поїздки в період новорічних свят, а також з певним погіршенням інфляційних очікувань.
Негативне сальдо між обсягом продажу й обсягом купівлі інвалюти в грудні перевищило 1 млрд. доларів (в еквіваленті).
При цьому банки купили в грудні в населення інвалюти на суму, еквівалентну 2,995 млрд. доларів, продали - на суму, еквівалентну 3,998 млрд. доларів.
Щодо ситуації на міжбанківському валютному ринку, НБУ вказує на збільшення як пропозиції інвалюти (на 14% порівняно з листопадом), так і попиту (на 23%).
У результаті активнішого зростання попиту сальдо інтервенцій НБУ на міжбанку в грудні було від'ємним і становило -176,4 млн. доларів (в еквіваленті).
Від'ємне сальдо інтервенцій на міжбанку поряд зі здійсненням планових платежів із погашенню зовнішнього державного боргу призвело до скорочення обсягу золотовалютних резервів із 32,77 млрд. доларів (на 30 листопада) до 32,46 млрд. доларів (на 31 грудня).
У жовтні-листопаді 2007 на готівковому ринку також зберігалася тенденція підвищеного попиту на іноземну валюту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас