Тоні Блер став радником великого банку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тоні Блер став радником великого банку США

140
Колишній прем'єр-міністр Великобританії влаштується на роботу в один з найбільших банків США JP Morgan як радник з політичних і стратегічних питань.
Як заявив сам Блер, посада в JP Morgan є лише першою з посад у приватному секторі, які він планує зайняти. Розмір зарплати колишнього британського прем'єра на новому місці роботи не повідомляється. Однак The Financial Times, посилаючись на думку одного з нью-йоркських консультантів з найму персоналу, повідомляє що грошова винагорода складе більше одного мільйона доларів на рік.
Головний керуючий JP Morgan Джеймі Даймон, відомий як один з провідних на Уолл-стріт прихильників Демократичної партії США, заявив, що Блер як радник буде "надзвичайно корисний" банку. "У світі дуже мало людей з такими знаннями і зв'язками, як у нього", - додав він.
Тим часом, Блер не має наміру зупинятися на досягнутому і сподівається одержати аналогічні посади в інших компаніях у різних секторах економіки. "Я завжди цікавився комерцією і впливом, що чинить глобалізація. У цей час зв'язок економіки і політики в деяких країнах, особливо це стосується молодих ринків, дуже сильний".
Подібна робота досить популярна серед колишніх політичних лідерів. Так попередник Блера на посаді прем'єра Великобританії Джон Мейджор і колишній президент США Джордж Буш-старший обійняли посади радників приватної американської компанії Carlyle.
Нагадаємо, Тоні Блер залишив пост прем'єр-міністра Великобританії в червні минулого року. Після відходу з політики він був призначений спеціальним представником "квартету" з близькосхідного врегулювання. Недавно президент Франції Ніколя Саркозі виступив із пропозицією ввести посаду президента Європейського союзу і призначити на неї Тоні Блера.
Тим часом, як відзначає газета, колишній британський прем'єр, що повинен виплачувати великі суми по заставній на купівлю квартири в престижному районі Лондона, активно виступає по усьому світі з лекціями, за які одержує великі гонорари. Так, у листопаді минулого року Блер одержав 500 тисяч доларів за 20-хвилинний виступ перед партактивом у південному китайському місті Дунгуан.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас