Росія занепокоєна рішенням КС про дублювання фільмів українською — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія занепокоєна рішенням КС про дублювання фільмів українською

233
Росія стурбована рішенням Конституційного суду України про необхідність дублювання або субтитрування українською мовою фільмів іноземного виробництва. Про це говориться в коментарі Міністерства закордонних справ РФ.
"Викликає заклопотаність недавнє рішення Конституційного суду України про необхідність дублювання або субтитрування українською мовою фільмів іноземного (у т.ч. російського) виробництва, що надходять у кінопрокат України", - говориться в повідомленні.
"Це стало черговим підтвердженням небажання української влади повністю і сумлінно виконувати свої міжнародні зобов'язання. Вжиті дії в галузі кінематографії не відповідають п.4 ст. 11 Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, що передбачає заохочення владою поширення кінопродукції на мовах меншин", - відзначає російська сторона.
Крім того, Росію турбує і загальна ситуація з виконанням Україною Європейської хартії регіональних мов або мов меншин. Наприклад, відзначає МЗС РФ, "прийняті відповідно до Хартії рішення обласних і міських влада низки регіонів України про надання російській мові статусу регіональної визнані такими, що не відповідають Конституції країни, та оскаржені прокуратурою".
"Змушені констатувати, що Україна знову намагається проігнорувати міжнародні зобов'язання держав "утримуватися від дій, які позбавили б договір його об'єкта і мети, якщо вона (держава) підписала договір", - підкреслює російська сторона.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас