Проданий: Уряд України затвердив прогнозний баланс газу на 2008р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проданий: Уряд України затвердив прогнозний баланс газу на 2008р

Енергетика
223
Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердив прогнозний баланс надходження та розподілу природного газу на 2008 рік, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Проданий журналістам у Києві.
Глава Мінпаливенерго уточнив, що документ припускає видобуток у наступному році на території країни 20,7 млрд куб. м приміського газу та імпорт 55 млрд куб. м природного газу для забезпечення українських споживачів.
Продан відзначив, що увесь добутий на території України природний газ в 2008 році буде поставлятися населенню.
Прогнозний баланс надходження та розподілу природного газу на 2007 рік був затверджений урядом у травні минулого року і відкоректований у жовтні. Документ передбачає видобуток на території країни 20,6 млрд куб. м газу та імпорт 53,8 млрд куб. м газу.
Споживання природного газу в цілому і Україні в 2007 році, відповідно до документу, повинне було скласти 69,6 млрд куб. м, у тому числі безпосередньо споживачами - 63,3 млрд куб. м.
Прогнозні річні баланси надходження та розподілу природного газу і Україні розробляють Міністерство палива та енергетики, Міністерство економіки та Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) разом з НАК "Нафтогаз України", а затверджує уряд.
Контроль над дотриманням прогнозного річного балансу надходження та розподіли природного газу і Україні покладений урядом на Мінпаливенерго, Мінекономіки та НКРЕ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас