КМДА: Тарифи на опалення підвищуватися не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Тарифи на опалення підвищуватися не будуть

207
Тарифи на воду та опалення для киян підвищуватися не будуть. Про це повідомили в прес-службі КМДА.
Київська міська державна адміністрація має намір підвищити тарифи на послуги гарячого водопостачання та централізованого опалення для бюджетних установ і організацій і інших споживачів на 20,1-24,9% з березня 2007 року.
Але проект-рішення ще не підписаний мером Києва Леонідом Черновецьким і не розглянуто бюджетною комісією.
У прес-службі нам також відзначили, що якщо й будуть проводитися перерахунки тарифної сітки на воду та опалення, то киян це не торкнеться. Адже всі додаткові видатки за ці послуги будуть покриватися дотаціями з міського бюджету.
Проект розпорядження Київміськадміністрації розроблене Головним управлінням цінової політики.
Зокрема, проект передбачає збільшення тарифу на опалення на 24,9%, або на 1,34 гривні до 6,72 гривні за 1 кв. м опалювальної площі приміщення.
Тариф на гаряче водопостачання для бюджетних організацій планується підвищити на 21,9%, або на 3 гривні до 16,69 гривні/куб. м при наявності в приміщенні лічильників води, для інших споживачів - на 20,1%, або на 3 гривні до 17,89 гривень/куб. м.
Крім того, адміністрація має намір підвищити тарифи на теплову енергію, вироблювану енергопостачальними компаніями "Київенерго" і "Укр-Кан-Пауер" (Дарницька ТЕЦ) для поставки її бюджетним організаціям і іншим споживачам, на 26,9%, або на 55,36 гривні до 261,3 гривні/Гкал (із ПДВ).
Управління пояснює, що ці тарифи розраховані з урахуванням установлених Кабінетом Міністрів цін на газ для виробництва теплової енергії для потреб бюджетних організацій і інших споживачів із січня 2008 року на рівні 934,7 гривні за тис. куб. м.
Управління приймає зауваження і пропозиції фізичних і юридичних осіб із приводу проекту до 3 лютого.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас