Луценко готовий боротися з корупцією своїм "кулаком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко готовий боротися з корупцією своїм "кулаком"

165
Законопроект про створення Національного антикорупційного бюро вже підготовлений і наступного тижня буде винесений на обговорення громадськості.
Як повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, він запропонував назвати бюро Національне антикорупційне, а не Національне бюро розслідувань, як планувалося раніше.
Він підкреслив, що "в одному кулаку, в одному органі від "А" до "Я" повинні розслідуватися справи, які стосуються чиновників I-III категорій, тобто, починаючи із прем'єр-міністра України до голів райдержадміністрацій, суддів".
За словами Луценко, такий орган повинен був би діяти під контролем парламенту, а керівник його призначався б президентом.
Підготовкою цього законопроекту, разом з іншими органами, займався Секретаріат президента. Після призначення прем'єр-міністром Тимошенко заявляла, що уряд готовий створити Національне бюро розслідувань.
Нагадаємо, що Луценко під час виборчої кампанії виступав за створення Національного антикорупційного бюро, де повинні бути зосереджені слідчі з особливо важливих справ, спецпідрозділ, що існує на базі УБОП МВС.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас