Експерти: Більшість киян проти дострокових виборів мера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Більшість киян проти дострокових виборів мера

157
За останній рік кількість киян, які підтримували ідею проведення дострокових виборів мера, зменшилися, за різними оцінками, від 15% до 25%. Про це відзначається в коментарі експертів Інституту політики.
Так, за даними опитування, проведеним організацією "Демократичні ініціативи" у лютому 2007 року, за дострокові вибори київського міського голови виступали 69,8% опитаних, у квітні в 2007 р. - 65,7%.
Відповідно до результатів опитування, проведеним на замовлення Інституту політики організацією "Українське демократичне коло", у вересні 2007 р. - 62,1%.
А вже в грудні 2007 року за проведення дострокових виборів київського мера виступили тільки 44,2% жителів столиці (за результатами опитування, проведеного "Українським демократичним колом" 8-19 грудня 2007 року).
На думку експертів Інституту політики, головними передумовами зменшення актуальності дострокових виборів київського мера є наймогутніша в історії сучасної України акція роздачі безкоштовних продовольчих пакетів, а також так звані програми соціальної підтримки, які передбачали доплати до пенсій і заробітних плат з бюджету столиці протягом останніх місяців представникам різних професійних і соціальних груп - зокрема, інвалідам, пенсіонерам, учителям, медикам і т.п.
Таким чином, вважають експерти Інституту політики, кияни також виявилися чутливими до проектів разової соціальної підтримки, що призвело до відмови значної кількості киян від своєї політичної позиції щодо перевиборів міського голови та Київрада.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас