Профспілки України висловлюються проти погодинної оплати праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки України висловлюються проти погодинної оплати праці

Казна та Політика
281
Національна конфедерація профспілок України (НКПУ) вважає, що Україна не готова до введення мінімальної погодинної оплати праці. Про це повідомили в прес-службі НКПУ.
"Зараз значна частина зарплати видається в країні в конвертах, і найчастіше неможливо підрахувати реальну працю кожної окремої людини. Тому поки ці дані, хоча б на дев'яносто відсотків, не будуть відповідати справжньому положенню справ, вводити погодинну оплату безглуздо. Вона виявиться черговою фількіною грамотою, але з можливими несприятливими наслідками для добробуту людей", - говориться в заяві НКПУ.
У НКПУ стверджують, що після того як мінімальна заробітна плата і погодинна оплата будуть наведені у відповідність, роботодавець одержить можливість позбуватися від частини своїх робітників, переводячи тих, що залишилися на неповний робітник день.
"При цьому "зайві" працівники будуть відразу викинуті на вулицю, що приведе до росту безробіття. А Пенсійний фонд може виявитися на голодному пайку і на межі банкрутства", - говориться в заяві.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас