Набір на контрактну службу перевищує план на 25 % — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набір на контрактну службу перевищує план на 25 %

285
Кількість бажаючих служити в збройних силах за контрактом на Заході України перевищилася будь-які очікування. Військові пояснюють таку активність набором у миротворчі батальйони, що проводить Західне оперативне командування.
На чверть Західне оперативне командування перевищило показник планового набору на контрактну службу. Найбільша кількість бажаючих набралося в Хмельницькій, Вінницькій і Львівській областях.
Як пояснив керівник прес-центру ЗОК полковник Олександр Поронюк, саме з військових західного оперативного командування звичайно формують миротворчі батальйони, у яких військовим непогано платять: "На Західній Україні є багато депресивних районів, немає великих виробництв, зате стоять військові частини, де може бути стабільний дохід, це один з моментів, що спонукує людей іти на службу", - помітив Поронюк.
Нерідко контракти укладають і жінки, звичайно дружини військових. У той же час, полковник переконаний, що на державному рівні недостатньо пропагують військову службу за контрактом. Більш того, немає повної інформації про військові частини, яким потрібні контрактники.
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в передвиборній програмі свого блоку записала перехід на контрактну армію з 2008 року, однак Президент України Віктор Ющенко підписав наказ про призов у 2008 році.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас