На ринку нафти завелися нечесні аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку нафти завелися нечесні аналітики

Енергетика
240
Ціна на нафту продовжує рости 9 січня на електронних торгах NYMEX в Азії. Ринок нафти очікує чергове зниження запасів у США і підозрює аналітиків у нечесній грі.
Ринок нафти усе ще перебуває в зоні підвищеної турбулентності. Напередодні ціна на барель марки Light Sweet різко пішла вгору ще перед початком регулярних торгів. Протягом дня ціна коливалася між $96,2 і $97,5. Закриття виявилося не настільки вражаючим, як зростння у середині торговельної сесії.
На середу 9 січня намічений вихід даних із запасів нафти в США. Різні опитування показують, що вони можуть знизитися на 800 тис. або 1,2 млн. барелів. При цьому зниження буде спостерігатися вже восьмий тиждень підряд. При цьому запаси бензину можуть збільшитися, а топкового мазуту скоротитися, але незначно.
На електронних торгах NYMEX в Азії, станом на 09:15, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в лютому коштує $96,70, що на $0,37 вище ціни закриття напередодні. За європейську валюту дають $1,4724, що на 16 пунктів більше, ніж напередодні. Барель марки Brent коштує $95,95, що на $0,41 вище ціни закриття напередодні.
Безумовно, на ринок натискають новини з туманами в деяких нафтових портах у США, а також атаки нігерійських повстанців на нафтову інфраструктуру в цій африканській країні. Однак іншою цікавою ідеєю є те, що в деяких аналітичних оглядів починають миготіти думки учасників ринку, що група авторитетних аналітиків намагається утримати ціни на високому рівні. Зокрема, у подібній “брудній” грі підозрюють аналітиків Goldman Sachs, які дотримуються позиції підвищення ціни на нафту. Учасники ринку також вважають, що заяви авторитетних аналітиків у момент різкого зниження ціни напередодні були зроблені для того, щоб виправдати їх здатність контролювати та прогнозувати ринок. Теоретично, на багатофакторній шкалі заяви аналітиків також є одним з важливих елементів, які формують тренд. У моменти нервозності на ринку ці заяви мають особливу силу, що й підтвердилося напередодні.
Втім, на поточний день ринок більшою мірою очікує дані міністерства енергетики США із запасів нафти. Новостійне тло також буде грати свою роль. Будь-які повідомлення на тлі очікування падіння запасів можуть викликати різкий сплеск ціни на нафту. З іншого боку, якщо дані виявляться досить позитивними, то ціна на нафту може почати різке зниження. У кожному разі, можна гарантувати, що рівного графіку ціни на прийдешніх торгах не буде.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас