Україна, Молдова або Білорусь навряд чи приєднаються до Європейського Cоюзу до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна, Молдова або Білорусь навряд чи приєднаються до Європейського Cоюзу до 2020 року

Казна та Політика
194
Україна, Молдова або Білорусь навряд чи приєднаються до Європейського Cоюзу до 2020 року. Такий прогноз міститься в дослідженні лондонського Центру Європейських реформ. Втім, Україна, вважають автори дослідження, може стати серйозним претендентом на членство, якщо прикладе зусилля.
Дослідники намагалися розробити низку рад щодо того, яким чином ЄС може покращити свою роль у світі. Зокрема, конструктивно взаємодіяти з іншими глобальними гравцями - навіть недемократичними, чітко надаючи перевагу відносинам з США. ЄС повинне також продовжити розширення, приймаючи в ряди організації країни, у більшій частині, ісламського світу.
Крім цього, ЄС варто запропонувати співробітництво Росії, щоб забезпечити зміни в Білорусі, стабільність і єдність в Україні та рішення заморожених конфліктів у Наддністрянщину та на Кавказі. У той же час, зауважують автори, російська ворожість до західного втручання в цих регіонах, що час від часу межує з параноєю, навряд чи дозволить легко встановити довірчі стосунки. Тому Євросоюзу, вважають автори дослідження, варто поважати російську чутливість, особливо в Україні, що відігравала центральну роль у російській історії, культурній ідентичності, і усе ще тісно пов'язана з російською економікою.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас