Нафта дорожчає через проблеми в Нігерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає через проблеми в Нігерії

Енергетика
128
Ціни на нафту продовжили зростання в середу через загрозу насильства в Нігерії та передбачуваного подальшого зниження запасів у США.
До 08.58 лютневі ф'ючерси на американську легку нафту додали 25 центів до $96,58 за барель. Ф'ючерси не нафта сорту Brent зросли на 27 центів до $95,81 за барель.
"Фокус уваги ринку змістився на підвищувальні фактори, такі як проблеми в Нігерії та зниження запасів, принаймні, на найближчий час, - сказав Юсуке Сету з Fimat Japan Inc. - Але я думаю, що зростання буде обмеженим через побоювання, що підсилюються, із приводу слабкої економіки США".
Збройні угруповання в Нігерії, восьмому за величиною у світі експортері нафти, готуються до масштабної атаки нафтових об'єктів на півдні країни .
Запаси нафти в США, як очікується, продовжили зниження та уже впали до трирічного мінімуму. Аналітики, опитані Рейтер, прогнозують, що рівень запасів минулого тижня знизився на 1,3 мільйони барелів до 288,3 мільйони барелів через зрив поставок з Мексики.
Ринок нафти також одержав підтримку завдяки новині про те, що ОПЕК, швидше за все, не стане підвищувати обсяги видобутку в ході засідання 1 лютого.
"Якщо ціна залишиться на цьому рівні, я не думаю, що вони зроблять що-небудь. Міністри візьмуть до уваги другий квартал, коли відбувається сезонне зниження попиту", - сказав делегат групи.
Однак, передбачається, що підвищувальний настрій буде стримуватися економікою США, яка слабшає.
Управління енергетичної інформації прогнозує, що в першому кварталі економіка США зросте лише на 0,3 відсотки в річному обчисленні, після зниження на 0,1 відсотка в четвертому кварталі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас