Житомирська область витратить 7,3 мільярди гривень на Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житомирська область витратить 7,3 мільярди гривень на Євро-2012

Казна та Політика
168
Житомирська область у проекті регіональної програми підготовки та проведення в Україні фінальних змагань Чемпіонату Європи- 2012 з футболу передбачає реалізацію понад 200 заходів на загальну суму 7,3 мільярди гривень. На цьому акцентував увагу заступник голови ОГА Ігор Орлов на засіданні робочої групи з підготовки та проведення в Україні фіналу Євро-2012.
"Перед нами поставлена важливе завдання - мобілізувати загальні зусилля держави, органів влади на місцях, суспільства, приватного капіталу для того, щоб належним чином на території області підготувати спортивну, сервісну, транспортну та туристичну базу до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу", - повідомив політик.
Він закликав членів робочої групи оперативно визначитися з конкретними заходами програми. За його словами, держава буде фінансувати лише стратегічні проекти. "Розвиток сфери обслуговування, послуг, розваг, удосконалення туристичної та спортивної інфраструктури лягає винятково на плечі місцевих органів влади - за рахунок засобів місцевих бюджетів, залучення інвестицій, інших джерел", - підкреслив Орлов.
Він повідомив, що в проекті регіональної програми в області передбачено реконструкцію автомагістралі Київ-Чоп, реконструкцію мостів, удосконалення інфраструктури залізничних станцій, благоустрою вуличного освітлення міст, побудова нових спортивних площадок, готелів і закладів громадського харчування, реконструкцію плавального басейну, будівництво льодового палацу. За його словами, також запланована модернізація реанімаційних відділень лікарень районів області, розташованих поблизу автотраси Київ-Чоп.
За попередніми розрахунками фахівців, на реалізацію заходів житомирської регіональної програми з Державного бюджету знадобиться 5 мільярдів гривень, з них 4,7 мільярди - на поновлення транспортно-дорожнього комплексу. Зокрема, на реконструкцію та ремонт автомобільних доріг - 4,6 млрд грн, на реконструкцію інфраструктурних об'єктів залізниці - 13,5 мільйона гривень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас