"Регіонали" пропонують ввести кримінальну відповідальність за розголошення інформації про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонали" пропонують ввести кримінальну відповідальність за розголошення інформації про доходи

Казна та Політика
276
Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Григорій Смитюх пропонує парламенту ввести кримінальну відповідальність за розголошення інформації про легалізовані доходи. Про це говориться в законопроекті №1289 "Про легалізацію доходів юридичних і фізичних осіб".
Відповідно до пропозицій депутата, за розголошення посадовими та службовими особами органів державної влади інформації щодо осіб, які легалізували доходи, та іншої інформації, що є в деклараціях про доходи, а також за використання такої інформації для своєї вигоди або для вигоди третіх осіб, - пропонується ввести покарання у вигляді обмеження волі термїном до п'яти років або позбавлення волі на той же термін, з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до п'яти років.
Смитюх також пропонує посилити відповідальність за повторне відхилення від повернення виторгу в іноземній валюті - обмеженням волі на термін від п'яти до семи років або позбавленням волі на термін від п'яти до десяти років (на даний момент діє норма відповідальності позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років або позбавлення волі на термін до трьох років).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас