"УкрГаз-Енерго" дотепер не визначило ціну природного газу для промспоживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГаз-Енерго" дотепер не визначило ціну природного газу для промспоживачів

Енергетика
447
ЗАТ "УкрГаз-енерго", спільне підприємство Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія), дотепер не довело до промислових споживачів України нову ціну на природний газ, що поставляється їм, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" представники промпідприємств у вівторок.
"Газ ми одержуємо, але за якою ціною - поки невідомо. Нам обіцяють, що ціна буде погоджена найближчим часом", - сказав в інтерв'ю агентству Володимир Туровський віце-президент з енергетики ТОВ "Основа Папір" (Жидачевський целюлозно-паперові та Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінати).
Фінансовий директор ВАТ "Полтавський гірничозбагачувальний комбінат" (Комсомольск Полтавської обл.) Микола Горошко також повідомив, що трейдер поки не повідомив нову ціну природного газу, що поставляється.
Представники ВАТ "Азовмаш" (Маріуполь Донецької обл.) повідомили агентству, що поки не мають інформації про нові ціни на природний газ, що у цей час поставляється на керовані суспільством підприємства.
"Офіційно нову ціну нам ще не надали", - уточнили в прес-службі "Азовмашу".
Представники "УкрГаз-Енерго" у вівторок були недоступними для коментарів.
Промисловим підприємствам України та прирівняним до них споживачам поставляється імпортний природний газ, а єдиним імпортером цього газу в країну є "УкрГаз-Енерго".
Установлений урядом межовий рівень ціни на природний газ для таких споживачів в 2007 році становив 720 грн за 1 тис. грн (без обліку ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування та поставку, а також видатків на зберігання газу в підземних сховищах).
"УкрГаз-Енерго" торік поставляло природний газ промспоживачам за 708 грн за 1 тис. грн (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування та поставку, а також видатків на зберігання газу в підземних сховищах).
RosUkrEnergo, єдиний постачальник природного газу в Україну, з 1 січня 2008 року підвищило ціну на постачання "УкрГаз-Енерго" паливо на 38,1% - з $130 до $179,5 за 1 тис. куб. м на українському кордоні.
Уряд України, беручи до уваги подорожчання палива, що поставляється в країну, установило з 1 січня 2008 року новий межовий рівень ціни на газ для промислових підприємств і прирівняним до них споживачів - 934,7 грн за 1 тис. куб. м (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування та поставку).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас