Держпромнагляд критикує орендну форму власності шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпромнагляд критикує орендну форму власності шахт

209
Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці та гірського нагляду (Держпромнагляд) вважає за доцільне переглянути договір з орендарями підприємства "Шахта ім. А.Засядько". Про це повідомив глава Держпромнагляду Сергій Сторчак сьогодні під час наради в прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з питань підведення підсумків роботи тимчасової робочої комісії з розв'язання проблемних питань постраждалих і родин загиблих шахтарів на шахті ім. Засядько, а також урядової комісії з розслідування причин аварії на цій шахті.
"Орендна форма власності не забезпечує належного рівня промислової безпеки та проведення гірських робіт", - сказав Сторчак.
За його словами, Держпромнагляд пропонує включити в акт урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті ім. Засядько доручення Фонду державного майна разом з Міністерством юстиції та Міністерством вугільної промисловості переглянути договір оренди для забезпечення промислової безпеки.
Сторчак відзначив позитивні зміни в сфері підвищення безпеки праці на вуглевидобувних підприємствах, переданих у приватну власність. "У нас дійсно є позитивні приклади, коли після приходу на шахти приватного власника картина з промислової безпеки радикально змінюється. Це підприємства "Павлоградвугілля", "Краснодонвугілля", "Арселор Міттал" і Миколаївський глиноземний завод", - пояснив Сторчак.
Глава Держпромнагляду уточнив, що на шахті ім. Засядько з 3 січня 2008 року введено особливий режим державного нагляду. "Це обумовлено тим, що ми не впевнені в тому, що такі ситуації не повторяться", - відзначив Сторчак.
Він повідомив, що чергове засідання урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварій на шахті ім. Засядько відбудеться 11 січня. За словами Сторчака, на цьому засіданні планується розглянути остаточний варіант акту про причини аварії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас